Cosmedisch Center Barendrecht

Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen met de YAG-laser?

Spijt gekregen van uw tattoo en wilt u deze laten verwijderen? Dat kan dankzij de geavanceerde YAG-laser bij Cosmedisch Center. Kom vrijblijvend bij ons langs om een zorgvuldige analyse te laten maken van de tatoeage. Wij schatten dan zo nauwkeurig mogelijk in hoeveel behandelingen u nodig hebt.

Wij verwijderen uw tattoo op een veilige manier

Wij verwijderen u tattoo met de YAG-laser. Deze laser breekt de kapsels waarin de inktdeeltjes zitten open. Hierdoor verspreiden de pigmenten door het lichaam. Uw afweersysteem zorgt ervoor dat de pigmenten deze worden opgeruimd.

Het aantal behandelingen hangt af van:
• de grootte en diepte van de tatoeage
• de kleur van de tatoeage
• de gebruikte tatoeage inkten
• de locatie van de tatoeage

Wat er gebeurt bij het verwijderen van een tattoo?

De tattoo is over het algemeen net onder de opperhuid geplaatst. De Yag laser schiet razendsnel kleine lichtflitjes op uw tattoo. Hierdoor ontstaat er een witte was op het behandelde gebied, ook wel ‘laser- of white snow’ genoemd. Het gaat hier om een lichte verbranding die binne 20 minuten verdwijnt.

Na de behandeling zal er binnen enkele dagen korstvorming over de tattoo ontstaan waarin een klein gedeelte van de inkt zich zal vestigen en een deel wordt opgenomen door het lymfesysteem. Dit gedeelte verlaat via de natuurlijke weg het lichaam. Het andere gedeelte van het pigment wordt direct afgebroken tijdens de behandeling. Hoe snel de huid hersteld na een behandeling is sterk afhankelijk van uw fysieke toestand.

Na de behandeling wordt het behandelde gebied direct gekoeld en ingesmeerd met zalf. Vervolgens wordt u goed verbonden zodat er geen vuil en dergelijke in kan komen.
De huid voelt verbrand aan, dit is een normaal en verdwijnt de volgende dag. Vermijd 2 weken het zonnebaden en/of de zonnebank om pigmentverstoring te voorkomen. Zwemmen is in deze 2 weken i.v.m. risico op infecties ook niet aan te raden.
Na ± 1 week zal het resultaat zichtbaar worden, in de daaropvolgende weken zal de tattoo nog verder vervagen. Tussen de behandelingen moet minimaal 6 tot 8 weken zitten zodat het pigment weer kan herstellen.

Aantal behandelingen dat nodig is :
Dit hangt af van de leeftijd van
• de grootte en diepte van de tatoeage
• de kleur van de tatoeage
• de gebruikte tatoeage inkten
• de locatie van de tatoeage

Verzoek om Terug te bellen