Cosmedisch Center Barendrecht

Microdermabrasie

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische intensieve peeling van de huid, waarbij de dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden afgeslepen. Minuscule kristallen bestaande uit aluminiumoxide worden tegen de huid gespoten en onmiddellijk weer opgezogen. Het apparaat kan op verschillende diepten worden ingesteld: oppervlakkig, middeldiep, en diep.

Wat doet Microdermabrasie?

De huid wordt door microdermabrasie gestimuleerd nieuwe cellen te produceren en tijdens dit celvernieuwingsproces wordt de aanmaak van elastine en collageen versneld. Het resultaat is een mooie, frisse en gladde huid. Grove poriën worden fijner. Fijne gezichtslijntjes, huidverkleuringen en lichte pigmentvlekken vervagen. Kortom, er vindt een algehele huidverbetering plaats.

Het is een eenvoudige en zeer veilige methode om de huid te verjongen. Want het verjongings- en vernieuwingsproces vindt zowel van buiten als van binnen plaats. De dode huidcellen worden aan de bovenkant door het apparaat weggeschuurd en van binnenuit wordt het opgevuld door de verhoogde aanmaak van nieuw collageen.

Deze behandelmethode is geschikt voor alle huidtypen.

Wat wordt behandeld met microdermabrasie?

  • Acne;
  • Fijne rimpels;
  • Huidveroudering;
  • Grove poriën;
  • Littekens;
  • Huidverkleuring;
  • Pigmentvlekken;
  • Grauwe en vale huid.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na één behandeling ziet de huid er steviger uit en heeft een gezonde en frisse uitstraling. Maar voor een effectieve huidverbetering zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidproblematiek zoals grootte en diepte van de littekens en rimpels. Gemiddeld wordt een kuur van 5 tot 8 behandelingen geadviseerd met een tussentijd van één à twee weken.

Het is raadzaam om ieder jaar een onderhoudskuur te ondergaan om de huid een boost te geven.

Na de behandeling

De huid is enigszins rood en kan wat opgezwollen zijn en is lichtelijk gevoelig. Dit kan één dag aanhouden.

Soms kunnen korstjes op de huid ontstaan, die ongeveer na een week zijn verdwenen. Je mag absoluut niet aan die korstjes komen i.v.m. littekenvorming.

Het is belangrijk dat je de huid tijdens de behandelperiode niet aan overmatig zonlicht blootstelt en overdag beschermt met een zonnebrandcrème met een SPF factor van 30 of hoger.

Vergoeding Zorgverzekeraar

Wanneer microdermabrasie in het behandelplan van de acnetherapie is opgenomen kan je, indien je aanvullend bent verzekerd, eventueel aanspraak maken op een vergoeding. Neem contact met je zorgverzekeraar op of kijk je polisvoorwaarden erop na.

Verzoek om Terug te bellen