Cosmedisch Center Barendrecht

Chemische Peelings

LIRA Peeling

Lira is ontstaan doordat cosmetische en medische specialisten hun grenzen bereikten binnen hun huidige productlijn. Ondanks uitstekende resultaten ontstond er een verlangen naar meer mogelijkheden, meer resultaat en meer succes. Dit heeft geresulteerd in een serie peelings: Lira peelings. De oppervlakkige en middeldiepe peelings van Lira activeren de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen.

Werking van Lira-peelings

Een chemische peeling veroorzaakt een versnelde celdeling waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd. De peelings zijn wel op basis van zuren, maar toch natuurlijk van aard. Lira peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid in een sterke frisse huid, het geeft de huid een echte boost. Het zet de eigen huid aan het werk.

Indicaties

Lira-peelings zijn voor iedereen geschikt. Of u nu de huid een oppepper wilt geven of u wilt één van onderstaande indicaties van de huid verbeteren/verminderen, een kuur van Lira-peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandelingen kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

 • Acne
 • Acnelittekens
 • Fijne lijntjes
 • Grauwe en futloze huid
 • Grove poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekjes

Behandeling met Lira

De behandeling duurt 30 tot 45 minuten. Na het reinigen van het gelaat wordt de peeling vloeistof aangebracht. U ervaart een lichte tot intense prikkeling op uw huid. De TCA en Jessner peeling wordt in verschillende lagen aangebracht, hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer schilfering u kunt verwachten. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken, wordt deze indien nodig geneutraliseerd. Daarna worden er nazorgproducten en een SPF 30 zonbescherming aangebracht. Voorafgaand aan een TCA of Jessner peeling is het aan te raden om minimaal 2 Pumpkin-peelingen te ondergaan om de huid voor te bereiden.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Aantal behandelingen

Lira-peelings adviseren wij altijd in kuurverband te ondergaan. Meestal is het kuurverband 3 tot 6 behandelingen. De behandelingen vinden doorgaans 1x per 2 weken plaats. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en indicatie stellen wij een behandelplan met het aantal en de soort Lira-peeling op.

Adviezen

 • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming. Maak gebruik van een zonnecrème met een factor 30 of hoger.
 • Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen roodheid en soms afschilfering gaan vertonen.
 • Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.  Het is beter om niet te krabben/pulken aan de korstjes.
 • De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.
 • Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.
 • Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

Vergoeding

De behandeling  met één van deze peelings bij acne(littekens) vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket.

Verzoek om Terug te bellen